Zöld óvoda címre pályáztak és nyertek

Megosztás

Az idén meghirdetett kategóriákban összesen 199 óvodai feladatellátási hely nyerte el a minősítést: 66 óvoda először, 50 óvoda másodszor, 44 óvoda harmadszor pályázott sikeresen, 8 pályázó a Címmegtartó Zöld Óvoda és 31 pályázó az Örökös Zöld Óvoda címet kapta meg az Energiaügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium közös pályázatán – olvasható a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózata oldalán.

A Zöld Óvoda pályázatok között először pályázott és kapott címet az öcsödi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde. Második alkalommal nyerte el a címet a Jászberényi Református Egyházközség Gólya Óvodája és Bölcsődéje, a fegyverneki Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Rita Tagóvodája, Harmadjára lett díjazott a Szolnok Városi Óvodák Nyitnikék Tagintézménye.

Örökös Zöld Óvoda címet ezúttal a karcagi Madarász Imre Egyesített Óvoda Takács Péter Utcai Óvodája kapott.

A Zöld Óvoda minősítő cím pályázat elősegíti a környezettudatos és fenntarthatósági szempontok, értékek elterjesztését, biztosítja az élményekre és tapasztalatokra épülő környezeti nevelést az intézményekben. A program pályázati rendszere 17 éve indult és évről évre egyre több intézmény érdeklődik iránta. Jelenleg mintegy 1100 óvoda a tagja.

Forrás: haon.hu, zoldovoda.hu

Fotó: kornyezetvédelem.hu

Kapcsolódó cikkek